03 június 2006

25

Hogyan vegyük magunkhoz 30 perc alatt a heti koleszterin-mennyiséget?

Itt a tavasz, irány a külvilág! A téli mozgásszegényebb, tespedős, monitorelőttülős és papírmunkás életmód után kell a mozgás.
Nade. A mozgás energiaigényes. Globalizált, felgyorsult életünkben kinek van ideje (az egyik legkritikusabb tőketényező amúgy is az idő) minden nap odafigyelve, kiszámolva, stb megszerezni a megfelelő energiadús koleszterint? Hát itt a hétvége, a szabad fél órában rendezhetjük ezt az elmaradást :-)




Amíg pirul a serpenyőben (szigorúan semmi plusz olaj, zsír vagy vaj, csak a mi a sonkában van), addig elő lehet készíteni a belevalókat:
zsemle felvágva, hagyma karikára (vastag karika kell, mert később széteshet könnyen), sajt szeletek gyártása (spec most trappista volt kéznél, de az eidami jobban megy a füstös sonkához), 3 tojás előkészítve és egy kis saláta.



A sonka 'zsírjában' éppen megpirul a hagyma, akkor lesz jó, amikor már elkezdi azt a jellegzetes édes illatát eregetni a konyhába...
Aztán a következő nagy lépés közben el lehet végezni az apróbbakat. Amíg elkészül a három tükörtojás (ruhakímélés céljából célszerű keményre sütni, de ez ízlés kérdése, nagyon folyósra azért nem kéne), szépen sorba lehet rendezni a szendvicsben az alkatrészeket.
Alul hagyma, aztán rá kell olvasztani a sajtot (mikróban pikk-pakk mehet), következik a sült sonka, tetejére egy kis kócos saláta, esetleg ide jöhet ketchup-majonéz-mustár-torma-kimitszeret kence.




Elkészült a tükörtojás, mehet is azon nyomban a tetejére, végül a zsemle kalapja felülre és kész is. 20 perc az elkészítés, mosogatni való se sok maradt, elfogyasztani szép kényelmesen 10 perc. Na, ezzel meg is volnánk, magunkhoz vettük a heti koleszterint, több bajunk már nem lesz :-) A hét többi napjára már csak a müzlibe magot, fitnessz saláta, párolt zöldségek, kiflicsücskök beszerzése és két értekezlet közötti arcba tuszkolása maradt, ez már csak nem nehéz!
Irodista gyomrú sorstársaimnak azért megsúgom, koleszterin-ebédelés után kis gyomorsúlyosság felléphet, de ha megvárjuk, míg hatni kezd a rengeteg energia, túlélhetjük :-) már meg is jött az eredmény, kirobbanó forma, itt az ideje a kertásásnak, kútfúrásnak, tavaszi nagytakarításnak és minden erőteljes mozgásnak odakint. Már megyek is!

Nincsenek megjegyzések: