25 december 2011

Piskóta alaprecept tortákhoz

Hozzávalók
6 tojás
6 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 púpozott evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
Elkészítés A sütőt 200 fokra kell előmelegíteni.
A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra. A lisztet keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjét a sóval verd kemény habbá. A felvert tojások sárgájához adagold hozzá a lisztet. Végül a felvert tojásfehérjéket add hozzá a masszához, és óvatosan keverd össze.
A tortaformát vajazd ki és lisztezd ki.
Sütési idő: 10-15 perc. Egy ideig hagyd a sütőben hűlni, mielőtt hozzáfogsz a torta készítéshez.

Nincsenek megjegyzések: