19 augusztus 2007

Kecskesajt Mennyország


Az elmúlt héten nyugat-magyarországi vidékeken (has)túristáskodtunk a barátainkkal. A gelencsérek falujában - Magyarszombatfán - találtunk egy „kakukktojást”: kecskesajt készítő Mestert, kis üzemével és kecskéivel. Mivel a sajtok iránt (is!) ínyem kellő fogékonysággal bír, ez eddig abban a balga tévhitben éltem, tudom mi az a kecskesajt!... (a környékünkön többen is foglalkoznak vele, pl. Valiskó kecskefarm, de én magam is szoktam kotyvasztani, mikor friss kecsketúróhoz jutok.)
Itt kellett megtapasztalnom, nem szükséges Franciaországba utazni, hogy csúcs minőségű kecskesajtokat kóstolhassak!Buzás úr - a Mester - megteremtette Kecskesajt Mennyországot, az ízekbe öltöztetett Paradicsomot! Sajtjainak mindike „emelkedett érzületről, mély erkölcsi komolyságról és érett intellektusról tanúskodik”!


Ilyen csoda születik, mikor a tehetség, a szakértelem és az igényességre törekvő elkötelezettség találkozik! Méltatására nem találok szavakat, „csak a dicshimnusz a megfelelő műfaj a róla való beszédnek”…!


Részletesebben: a honlap, valamint egy profi gasztro-blogger (kendvenceim közül való) beszámolója .

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szóról szóra ezt íta pár hete Eszter, de még a kép is ez :-)

http://fuszereslelek.blogspot.com/2007/07/gyngyszemet-talltam.html

Meta Hari írta...

No mindjárt megnézem, hogy mit kaptam BB-től, nem szánom tolvajlásnak, övé az érdem.

Meta Hari írta...

Megnéztem. Egyelőre nem találtam meg a szó szerinti egyezést. Tartalmit igen. Blogvita esetén leveszem.

Fűszer és Lélek írta...

Nem is ezt irtam :-)
Örülök, hogy neked is tetszett, nem akármit tud ez az ember! Menjenek oda az emberek nyugodtan, és írjon róla mindenki. Hátha kapunk legközelebb kedvezményt. ;-)
Fűszeres

Meta Hari írta...

:)
megyek, szólok is még pár embernek!