Itt jönnek a másnapi hozzávalók:
Az a jó, ha van időn a lassú tűzön fonnyasztásra, nagyon puhára megsül a csirke és van ideje összeállni az ízeknek. Úgy egy órát érdemes rászánni, azután le a fedővel és egy kis utó-sütés, szaft-sűrítés következik.
A folyamat vége felé érdemes nekiállni a köretnek. Legelőször a két kis darab fokhagymából kell varázsolni fokhagymás vajat, ez úgy van készen két perc alatt, hogy vaj olvad a serpenyőben és beleteszem a szeletke fokhagymákat, addig rázogatom, míg megpirul, aztán kihalászom a fokhagymát az olajból. Ha nem égett meg a hagyma, belemehet a csirkés serpenyőbe, nem veszik akkor kárba. Az olajat összekeverem két nagy kanál natúr joghurttal és egy nagy kanál főzőtejszínnel, egy rottyantás a forrásig, kész, már csak a tésztát kell megfőzni és lehet összekeverni. Szintén nem kell só, csakis a tészta főzővizébe.
No amikor már veszettül ínycsiklandozó illatok jönnek a fedő alól, akkor érdemes még adni egy lapáttal a bélbolyhoknak. Fűszerezés... olivabogyó most, aztán egy kis majoranna vagy bazsalikom, mindegy, a paradicsom, paprika, hagyma így összefőzve kicsit savanyú ízt ad, ki lehet domborítani az olaszos vénát, mondjuk a tárkony már durva, de még egy szórás bazsalikom és aztán már jó lesz.
Jöhet a tálalás.
Végül egy kis nyár eleji laza ízzel be lehet fejezni az asztali örömöket az alábbiak szerint:
Kellemes emésztést kívánok :-)
Nálunk most már ilyen a hangulat:
2 megjegyzés:
Apám, annyira guszta...
csak azt a kék tésztát nem értem. ?
éééhes lettem, kellett nekem idejönni...:))
spenótos tészta, normál fényben feketészöldnek látszik :-) finomabb, mint amennyire ronda :-)
Megjegyzés küldése