28 szeptember 2008

Citromos csirke sajttal és zöldségekkel


Képregény
következik, leginkább azért, hogy ne menjen feledésbe a szombati estebéd. A csirkés ebéd mellett a sütőben volt még hely, így egy meleggel megsült a holnapi uzsonna is.

Először a piros paprika készült el, a legtöbb pepecselés ehhez kellett. Az olivabogyó csak egy opció, aki szereti, teheti bele, aki nem, hát nem. Ronda, de finom :)


Krémsajt és túró, mindegyikből egy-egy adag, a túró hat paprikához 25 dkg.


Fetasajt, egy kis adag szintén, 25 dkg.


A megtöltés után felhasználjuk a levágott felső karikákat, hogy a sütőben ne tudjon a töltelék kifolyni.

Következik a tulajdonképpeni ebéd-vacsora, a csirke. Citrom-ágyon fogja pihentetni a combjait a csirkénk, előbb az ágy, majd a csirke bundája készül el. Nem kell nagy kavarás, bármilyen otthoni, a konyhaszekrényben bújkáló fűszer, fűszerkeverék megteszi. Mivel nem páccal készül, nagyon erősen nem lesz jelen az ízük, csak éppen hogy.










Helyzetkép a sütőből, miután a csirke legalább fél órát sült a fólia alatt, kis vízben, kis zsírban/olajban/olivaolajban/ízlésszerintválasztandó.

A következő szereplő nem került az ételbe, annál inkább a szakácsok bendőjébe, a jobb hangulat érdekében, illetve a gyomorsavak felkészítésére.




















A húsz perc alatt megsült paprika:


Zöldbab, a maradék piros étkezési paprika és egy közepes konzerves kukorica, egy tízdekás vaj, egy serpenyő és egy fedő húsz perces együttléte után elkészült a köretünk.


Ahogy lekerült a csirkék takarója, a fólia, még meleg volt a sütő, mindegyik elgyötört húsdarabra került egy szelet sajt és a pirulásig még eltelt tíz perc, vagy talán még annyi se..





2 megjegyzés:

Femin Susan írta...

my tongue keeps watering seeing all the delicious food.

Bituman írta...

Véletlenül kerültem ide de maradok :) Jó ez a blog ;)